Vanhoja julkaisuja

Minä tutkijana ja tietoverkko

Kaupunkitutkijana käytän Internetiä eli yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuutta varsin paljon. Kukapa ei käyttäisi? Tietoa on saatavilla nopeasti ja vaivattomasti, ei tarvitse lähteä kirjastoon, räntäsateeseen tai hyiseen pakkaseen tietoa etsimään. Monet kaupunkimaantieteelliset tai kaupunkisosiologiset julkaisut avautuvat nopeiden yhteyksien ansiosta vaivattomasti ja niitä on mukava lukea kahvikupposen tai takkatulen ääressä kotona. Onhan tässä tunnelmaa, mutta siltikin perinteiset vanhat kirjastorakennukset tai nykyaikaiset uudet sellaiset vetävät puoleensa huolimatta kotien valokuituyhteyksistä…

Kaupunkitutkijan on hyvä tarkistuttaa asioita nopeasti verkosta, luotettavilta alan tiedesivustoilta. Internet antaa hyvät mahdollisuudet kaupunkitutkijalle perehtyä ilmiöiden taustoihin ja muodostaa itsenäisen käsityksen asioista – kunhan vaan sivustot on varmistettu luotettaviksi.

Kaupunkitutkijana voin esimerkiksi käyttää Internetin paikkatietoaineistoja, osallistua kansainvälisiin metropolikonferensseihin verkon kautta ja toimittaa tutkielmani tiivistelmän sähköpostitse ohjaajalle. Urbaanin blogin pitäminen väitöskirjatyön rinnalla kuulostaa myös hyvältä idealta.

One thought on “Vanhoja julkaisuja

  1. Tietoverkko ja kaupunki ovat molemmat rakennettuja juttuja. Siksi kaupunkitutkijan on hyvä olla verkossa 🙂
    Testaan tässä kommentointia.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s